Eva Joly besøker Studentersamfundet

Grønne Studenter har invitert tre virkelige headlinere innen Grønn politikk, og vi deler på godene – arrangementet er gratis!

Det Norske Studentersamfund og Grønne Studenter inviterer til en samtale mellom noen av de mest profilerte internasjonale grønne politikerne;
Presidentkandidat for De Grønne i Frankrike, Eva Joly, Finlands grønne utviklingsminister Heidi Anneli Hautala, og Miljøpartiet De Grønne sin stortingskandidat i Oslo, Rasmus Hansson.

Samtalen vil handle om den store overgangen både Norge og verden nå står overfor; et lavkarbonsamfunn, basert på økologiske bærekraftsprinsipper, hvor internasjonals solidaritet og rettferdighet er grunnlaget. Samtalen ledes av skribent og utviklingsaktivist Andrew P. Kroglund.

Eva Joly; er Europas mest kjente antikorrupsjonsbekjemper. Hun har jobbet som spesialrådgiver i det norske utenriksdepartementet og for den islandske regjeringen. Har sittet i Europaparlamentet og var Fransk Presidentkandidat for de franske grønne i 2012.

Heidi Anneli Hautala er Finlands utviklingsminister. Medlem av Europaparlamentet fra 1995 – 2003 og 2009 – 2011 Hun var leder for De Grønne i Finland fra 1987 to 1991, og presidentkandidat i 2000 og 2006.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/Rasmus_Hansson.jpg

Rasmus Hansson; profilert generalsekretær for WWF Norge fra 2001 til 2012. Jobber nå som daglig leder for CIENS forskningssenter for miljø og samfunn ved Universitet i Oslo. Er 1. kandidat for Miljøpartiet De Grønne i Oslo;

Andrew P. Kroglund; aktiv samfunnsdebattant og skribent. Informasjonssjef i Utviklingsfondet og styreleder i ForUM for Miljø og Utvikling. Tidligere daglig leder av Blekkulfs Miljødetetkiver/Miljøagentene og Regnskogfondet.