Grønt lys på UiO

Valget til Studentparlamentet ved UiO er over for denne gang, og Grønn Liste har grunn til å være fornøyd:

På under 3 måneder har de gått fra å være en drøm til å bli 4. største liste ved Norges største utdanningsinstitusjon.

Listen fikk 13,7% av stemmene, og dermed like mange mandater som de to partiene over dem på resultatlista. Kun Realistlista fikk inn fler.

Jonas Nilsen, førstekandidat og primus motor bak lista, legger ikke skjul på hva han synes om det:

Det føles veldig stort! Et resultat på 13,7% og fire mandater er helt spinnvilt. Dette viser at studentene vil ha en grønnere politikk og et grønnere universitet.

Stemningsbilde fra Grønn Liste (ved UiO) under valgkampen 2015
Disse fire hadde en takknemmelig jobb i valgkampen. Fra venstre mot høyre: Timm Thaler, Jonas Nilsen, Silje Christine Andersen og Signe Bakke Johannessen.

En annen som har grunn til å juble idag er Silje Christine Andersen. Personstemmer sendte henne rett opp til toppen av Grønn Liste, og til en 4. plass blant alle partienes kandidater. Hun tar det hele med lykkelig fatning:

Det er selvfølgelig veldig hyggelig å bli kumulert, særlig fordi mitt hovedfokus har vært kjøttfri mat, og dette er åpenbart i vinden! Det er dessverre vanlig at førstekandidater faller litt på listen, men så lenge vi alle har kommet inn er det ikke så viktig for oss hvilke nummer vi er rangert etter, for vi kommer til å jobbe godt sammen som team og fraksjon.

Silje har bakgrunn fra Venstrealliansen, men gikk over til Grønn Liste etter et GS-arrangement i januar, der vi hadde spist popcorn og sett dokumentarfilm om kjøttproduksjon. Skiftet av beite begrunner hun på denne måten:

Grønn liste er ny og da vil det alltid være sånn at vi opprinnelig kommer fra andre lister. Det er nok mange tidligere VAere i grønn liste, fordi VA har vært den listen i parlamentet med sterkest miljøfokus til nå. Jeg byttet liste fordi jeg ønsket å tilnærme meg alle studentpolitiske saker med en grønn visjon i bunnen, og ikke bare ha miljøet som en enkeltsak.

For Grønn Liste gikk til valg på mye mer enn bare bedre vegetartilbud:

Omlegging fra fossil til fornybar forskning, en rekke tiltak for et mer miljøvennlig campus, enklere og bedre studiehverdag, etiske innkjøp, digital frihet og åpenhet er alle ting de har konkret politikk på. Fullstendig valgprogram finner du her her (OBS: listen har byttet logo siden programmet ble vedtatt).

 

Listekandidater som forstår hvor mennesket kommer fra
Hvis det skulle være noen tvil om hvor mennesker kommer fra…

På spørsmål om de siste ukene har vært et slit, svarer Jonas følgende:

Det har vært utrolig gøy å drive valgkamp! Det har vært så utrolig mye bra tilbakemelding og veldig mange som har sagt at de setter pris på at vi stiller til valg. Det er tydelig at vi har truffet en nerve blant studentene.

Fullstendige resultater fra valget kan du se her. Og her kan du lese Universitas sin stemningsrapport fra valgvaken.