Grønn Liste UiO
Fotocredit:

Grønn Liste

Grønn Liste er Oslo Grønne Studenters liste til studentparlamentsvalg ved Universitetet i Oslo. Listen består av personer fra hele det politiske spekteret, men med en ting til felles: Vi vil at UiO skal være en grønn og bærekraftig institusjon.

august 11, 2020

Følg oss på Facebook for å se hva vi gjør.

Historien

2015 

Grønn Liste ble opprettet som en del av Oslo Grønne Studenters virksomhet vinteren 2015. Opprettelsen var en reaksjon på at studentparlamentet ved UiO hadde vedtatt å nedprioritere motstanden mot petroleumsforskning ved UiO. Det kan du lese mer om i listens første oppslag i Universitas.

Jonas Nilsen var leder og toppkandidat for listen. Med seg på toppen av listen hadde han Silje Christine Andersen, Timm Seitz og Kim Andre Wiig. Et solid topplag!

Etter noe intense måneder hadde listen fått snekret sammen et politisk program og var klare for valgkamp. Det hele endte i brakseier, med 13,7% av stemmene, fire mandater i studentparlamentet og to mandater i Velferdstinget.

I løpet av det neste året  ble det jobbet iherdig med ulike saker. Blant annet smokingpengerkjøttfri mandaggjennbrukpsykisk helse, kjønnsnøytral badstue, og mye mer. Dette gav gode resultatet, både ved gjennomslag for ulike saker og ved neste valg – nok en gang ble det brakvalg!

2016

Ved valget i 2016 fikk Grønn Liste 13,48% av stemmene, fire mandater i studentparlamentet og to mandater i Velferdstinget. Dette førte til at vi gikk fra å være fjerde største liste til å bli tredje største!

I løpet av sommeren 2016 tok Jens Lægreid over som leder for Grønn Liste.

Perioden 2016 – 2017 fikk listen gjennomslag for at studentparlamentet blant annet skal jobbe for miljøstrategi på UiO, færre parkeringsplasser, at UiO skal trekke seg ut av fossile investeringer og det skal utarbeides miljørapporter for hvert enkelt fakultet.                         Viktige gjennomslag som legger grunnlag for at UiO kan bli et grønnere universitet.